Friday, June 17, 2022

Hakaristi herättää vain ylpeyttä sotahistoriassamme ja fennomaanien tunnuksena. Sama juttu kun ilmavoimat kokoontuvat lippuparaatiin tai katsellaan viime sotien panssarivaunuja, lentokoneita etc. Hakaristi on ollut "onnemme tae"

Satakunnan lennostolipun julkinen marssi julkisessa tilaisuudessa Ylöjärvellä 2019

Ilmavoimien lippuparaati Tampereen Keskustorin Vanhan kirkon luo 6.12.2011 (Youtube poisti kyseisen kuvaamani videon paraatista käyttöehtojen vastaisena. Kertoo enempi ko poisto kommarijutkuvalheita ylläpitävistä kuin siitä miten asiat ovat hakaristin suhteen yleensä maailmassa)

"Satakunnan lennostolippu 2019 Ylöjärvellä" Oikaisu: "Karkoittaa" -puheenvuorolle, turhaa paskahousun jupinaa
Swastika and star of David together 1932 in USA


Vastineeni oheissa julkaisussa olevaan opportunistiseen tappiomielialaa lietsovaan kommenttiin:

1916 White swastika war savings coupon in Britain


Kun olin Parolannummella, niin sotilaspassin saannon yhteydessä annettiin hakaristitunnuksilla varustettuja rintamerkkejä. Kyllä siinä saajat että ympärillä olevat sen arvostukseksi kokivat.Hakaristi herättää vain ylpeyttä sotahistoriassamme ja fennomaanien tunnuksena. Sama juttu kun ilmavoimat kokoontuvat lippuparaatiin tai katsellaan viime sotien panssarivaunuja, lentokoneita etc. Hakaristi on ollut "onnemme tae".

Timo Rumpunen ja Seppo Lehto yhteiskuvassa 1.5.2022 Valkoista vappua viettämässä Tampereen Hämeenpuistossa: https://sinimusta-liike.blogspot.com


Vientipalkintoja myöden hakaristi on arvostuksen ilmentymä, sotaveteraanien lippusalkojen "standardien" keihäspäädyissä, sekä suojeluskuntain kauluslaatoissa mm Evakot elokuvassa, samoin Elisabeth Rehnin uudelleen puolustustusministerinä siunaamin Lotta-lippujen. Etc etc.

Seppo Lehto Kulttuurihistorioitsija: Lotta Svärd perinteet ja muisto näkyvämme paikalle Tampereen virallisessa markkinoinnissa


Kansainvälisen partioliikkeen tunnukset tottakai hakaristi. Joten turha länkyttää 1945 jälkeistä komujutkujen stalinistista valhetta. Yhtä hyvin voidaan kieltää kätteleminen perusteella: "Hitlerkin kätteli, kuten Stalinkin".

USA:ssa Englannissa etc partioliikkeen tunnuksissa oli heti alusta asti hakaristit

Samoin USA:n korkeinta oikeutta myöden hakaristi on kuulunut olennaisena osana arvostettuihin symboleihin, niin itse rakennuksessa kuin pylväikköreliefeissä. Sama juttu Ranskan, Belgian oikeuslaitosten rakennuksissa. Oheisessa blogissa https://Hakaristi-1.blogspot.com mm vuoden 1932 USA muistomitali hakaristi olennaisena mukana

Tampereen kaupungin perustamisasiakirjat on koristeltu kultaisin hakaristikirjailuin, se myös tamperelaistenkin on syytä muistaa ja vielä 1960-luvulta aina 1980-luvulle saakka valoviikkojen tunnusleimana oli vasaroista muodostettu postileima Tampereelta lähtevissä postituksissa, sekä samoin kyseiset hakaristivalokoristeet koristivat Hämeenkatua rautatieasemalta Hämeenpuistoon saakka, samoin taisi Kauppakadullakin olla ko hakaristivasaravalokoristeet. ;).

Seppo Lehto historioitsija Tampere http://hakaristin-suojeluksessa.blogspot.com/ 

Vanajan sankarihautausmaan muistomerkki ja sankarihaudat kuten monilla sankarihaudoilla on koristeltu hakaristein

Eduskuntavaaleissa https://Eduskuntavaalien-tavoitteet.blogspot.com kuten ennenkin hautaan asti hakaristi on jalo tunnuksemme ryssäläisyyttä ja mustaa tulevaisuutta vastaan

Vanajan sankarihautojen vapaudenristi hakaristi pic3 Kuva Seppo Lehto
--------------
-------------------

No comments:

Post a Comment